

No, na koncu mi je se kar dobr ratal!
Ostali so se spravli h kuhi v petek zjutraj. Jaz sem sprva igrala fotografa, vendar so me kar hitr ponucal za delo. Vsem sem morala kaj malega pomagat: pa lupit krompir, pa valjat testo, rezat cebulo, mesat juho... Za vse skupaj smo porabili cel dan. Potem pa se okrasitev oz. nalaganje na pladnje...
Meni za petkov vecer:

Slovenia: Potica in Špinača z rižem, jogurt (in jajce)
Saso je bil mal nezadovoljen, ker jajca, ki jih je dal na koncu na spinaco, niso hotela zakrkniti...

Zuzka je naredila palacinke iz krompirjevega testa in jih napolnila s popeceno slanino (nisem poskusila, ker jih ni naredila dovolj za vse...) Sam zgledal je pa dobr!

To je juha, v kateri so koscki posebne poljske klobase, slanine in krompirja, kljucno pri pripravi pa je zabela in zacimbe. Justina se je na ta dan pripravila ze doma in je s seboj prinesla vse potrebne sestavine (instant juha za pomoc gospodinji!!!). Ji pa je treba oprostiti, ker je vegeterjanka in se je potrudila in pripravila mesno jed :)
Hungary: Rakott krumpli
V Sloveniji bi temu rekli musaka: plasti krompirja, koscki klobase in trdno kuhanih jajcev...
Czech republic: Kopračka and Moravské koláče
Sladica iz vzhajenega testa in marmelade na vrhu. Preprosto, vendar slastno!

Iz vzhajanega in zvaljenega testa izrezes krogce in jih napolnis s polnilom (slanina in preprazena cebula) ter jih zapres (isti nacin dela, kot pri piskotkih Medvedje tace). Pirage potem nalozis na pekac in speces! Zelo hitro, dobro in nasitno... Baje to v Latviji pripravijo za vsa vecja praznovanja, ko je v hisi veliko lacnih ust.

Ne me vprasat. Narezala je koscke svinjine, jih zacinila s carobno omako in popekla na olju. Meso se potem nalaga na liste zelene solate in je z rokami. Sem slikala steklenicko; aiii Tina, secret :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar